Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚺 Kvinnligt samarbete för att skydda Indiens regnskog

🚺 Kvinnligt samarbete för att skydda Indiens regnskog

Ett allt igenom kvinnligt samarbete ska skydda den biologiska mångfalden i bergskedjan Västra Ghats i Indien.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

I Indiens bergskedja Västra Ghats har 90% av skogarna försvunnit på grund av avskogning och klimatförändringar. Platsen är listad som ett av Unescos världsarvsområden och är hem för över 325 globalt hotade arter. Ett allt igenom kvinnligt team har tagit på sig uppdraget att skydda den biologisk mångfalden typisk för området.

I Gurukulas botaniska fristad kämpar ett team på 27 kvinnor för att bevara och skydda växtarterna och, genom att göra detta, för att hålla det regionala ekosystemet i balans. Det botaniska reservatet har funnits i 50 år med mål att skydda de hotade arterna. Tre generationer av "regnskogsträdgårdsmästare" (kvinnor från byar i regionen) har arbetat sida vid sida med botaniker för att rädda regnskogens ekosystem och hålla det i balans.

– Vi försöker rädda det som är möjligt att rädda. Det är som ett flyktingläger eller ett sjukhus, säger Suprabha Seshan, en av intendenterna vid reservatet, till euronews.green. Intensivvårdsavdelningen finns i forma av krukorna och när man sedan tar ut dem är det som på den allmänna avdelningen, där individerna får andra former av primärvård.

Dessa kvinnor arbetar med att ta hand om växterna i skogen, i reservatets växthus och i plantskolorna. När de hittar en växt som lider så planterar teamet först om den, sedan “matar” de den med kompost och gör av urin från kor ett naturligt bekämpningsmedel mot parasiter. Seshan säger att mellan 30 och 40 procent av floran i Västra Ghats ingår i deras bevarandearbete.

Teamet med kvinnor tar hand om utrotningshotade ormbunkar och örter som växer i området trots att de hela tiden måste tampas med blodsugande iglar och farliga kobror. Modiga och hängivna människor, som dessa otroliga kvinnor, gör att en hållbar och vacker framtid kommer snabbare.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.