Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌎 KarriĂ€rer inom miljö nĂ€r generation Z fĂ„r vĂ€lja

🌎 KarriĂ€rer inom miljö nĂ€r generation Z fĂ„r vĂ€lja

Flera undersökningar har visat att ett stort antal personer under 25 Är tar examen och gör karriÀrer relaterade till miljön. Detta Àr en Äterspegling av den ökade kÀnslan av klimatmedvetenhet i Gen Z och Gen Alpha.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

En undersökning frÄn Pew Research utförd under 2021 visar att 76 procent av Gen Z (mÀnniskor födda mellan 1995 och 2012) sÀtter klimatförÀndringar som ett av de största samhÀllsproblemen. 32 procent har ocksÄ uppgett att de deltagit i nÄgon större miljöÄtgÀrder under det senaste Äret. Flera undersökningar har visat att ett hÀpnadsvÀckande antal personer under 25 Är gör karriÀrer och tar examen relaterade till miljö till följd av denna ökade klimatmedvetenhet.

Universiteten matchar efterfrÄgan pÄ klimatÄtgÀrder bland studenterna. Exempel pÄ detta Àr initiativ som Sustainability Across the Curriculum-programmet vid  University of Southern California. Programmet syftar till att lÀra studenter frÄn alla discipliner hur deras huvudÀmnen samverkar med hÄllbarhet och miljö, skriver Optimist Daily.

Även den gĂ€ngse uppfattningen om att miljökarriĂ€rer inte Ă€r nĂ„got att satsa pĂ„ hĂ„ller pĂ„ att förĂ€ndras sĂ€ger Christopher Schlottmann, som Ă€r global lĂ€roplanskoordinator vid New York Universitys miljöstudieprogram, till The Guardian:

– Det cirkulerar en allmĂ€n uppfattning att om du gör gott för vĂ€rlden sĂ„ kommer ingen att betala dig för att göra det. Jag tror inte att det stĂ€mmer. Om du har kunskaper om hur klimatförĂ€ndringarna fungerar sĂ„ torde en bank verkligen vilja prata med dig, eftersom de vill minimera sina risker.

Enligt förutsÀgelser frÄn United States Bureau of Labor Statistics sÄ kommer möjligheterna för miljöforskare och andra relaterade specialister att vÀxa med 8 procent under det kommande decenniet.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.