Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ” Jane Goodall hedrad med docka i Ă„tervunnen plast

đŸ” Jane Goodall hedrad med docka i Ă„tervunnen plast

Den berömda naturvÄrdaren Jane Goodall hedras med en Barbie-docka gjord av Ätervunnen plast, lanserad för att inspirera unga flickor.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Jane Goodall, en berömd naturvÄrdare och brittisk primatolog firas med en Barbie-docka gjord av Ätervunnen plast. Mattel, skaparna av dockan, vill inspirera unga tjejer.

– NĂ€r jag hörde att en Jane Barbie-docka skulle tillverkas blev jag verkligen glad för jag hade faktiskt föreslagit det lĂ€nge, sa den berömda naturvĂ„rdaren till Euronews.green.

– Tjejer vill inte bara vara filmstjĂ€rnor och sĂ„nt; utan mĂ„nga av dem, som jag, vill vara ute i naturen och studera djur.

Den nya dockan lanserades strax före vÀrldschimpansdagen som Àger rum den 14 juli varje Är.

Tillsammans med Dr Jane Goodall-dockan kommer en leksak inspirerad av David Greybeard, som var den första schimpansen som litade pÄ Goodall under hennes studier och forskning i Gombe National Park.

Bild: Euronews.green

– NĂ€r jag vĂ€xte upp, vet du, det fanns inga kvinnliga förebilder, sa Goodall. Jag fick hjĂ€lp av min mamma som stöttade min dröm, men mina hjĂ€ltar, mina förebilder, var Tarzan och Dr Dolittle.

"Djur Àr inte bara saker som satts pÄ den hÀr planeten för att vi ska kunna utnyttja dem för mat eller klÀder eller vad som helst, utan de Àr individer med personligheter och kÀnslor - varenda en av dem." - Dr Jane Goodall

Mattel annonserade slÀppet av dockan pÄ 62-Ärsdagen av Goodalls första resa till Gombe National Park. Enligt skaparna Àr dockan gjord av 75 % Ätervunnen plast frÄn havet och den Àr en del av deras Inspiring Women Series.

Goodall hoppas att hennes docka kommer att inspirera och uppmuntra unga flickor att engagera sig i miljöprojekt och bevarandeprojekt.

Bild: USA Today


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.