Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🩈 Hawaii - den första delstaten i USA att införa förbud mot hajfiske

🩈 Hawaii - den första delstaten i USA att införa förbud mot hajfiske

Sedan 1 januari i Är har Hawaii haft förbud mot hajfiske. Det Àr den första amerikanska delstaten som inför ett sÄdant förbud.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Hawaii blev den första amerikanska delstaten att införa ett förbud mot hajfiske, den 1 januari i Är. Nu Àr det ett förseelse att avsiktligt snÀrja, fÄnga eller döda en haj i statliga marina vatten.

"VÄrt departement Àr vÀl medvetet om hur viktiga hajar Àr för att upprÀtthÄlla friska marina ekosystem", sÀger Brian Neilson, administratör för departementet för vattenresurser, i ett uttalande. "Och vi erkÀnner deras betydelse för infödda Hawaiianska kulturella sedvÀnjor och övertygelser."

Om man bryter mot denna lag sÄ bötfÀlls man med 500 dollar för ett första brott. Böterna stiger till 2 000 dollar om man blir ertappad en andra gÄng och till 10 000 dollar för tredje förseelsen. VegNews förklarar ocksÄ att det finns administrativa böter pÄ upp till 10 000 dollar per haj som snÀrjs eller fÄngas samt att alla infÄngade hajar beslagtas. Förövaren kan ocksÄ mista ocksÄ sina kommersiella marina licenser, fartyg och fiskeutrustning.

Denna lag infördes för att skydda och bevara hajpopulationer runt Hawaii, eftersom de tjÀnar en mÀngd viktiga ekologiska funktioner. Hawaiis regering uppmuntrar fiskare att undvika omrÄden som besöks av hajar och sÀrskilt dÄ omrÄden dÀr hajarna förökar sig.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.