Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐢 Näste med ägg från utrotningshotad havssköldpadda på Mississippi Beach

🐢 Näste med ägg från utrotningshotad havssköldpadda på Mississippi Beach

Ett näste med ägg från havsköldpadda har upptäckts på Mississippi Beach, kanske det första sedan 2018. Äggen som hittas i boet tillhör med största sannolikhet en av två mycket sällsynta arter.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

På Mississippi Beach har det första havssköldpaddsboet upptäckts sedan 2018. En arbetsgrupp höll på att städa upp stranden när de hittade vad som såg ut att vara sköldpaddsspår. Efter att ha skyddat området ringde de institutionen för marina däggdjursstudier i Gulfport. Teamet från institutet följde spåren tillbaka till en häckningsplats och spärrade av området.

Moby Solangi, chef för de marina studierna, tror att äggen i boet tillhör en av två hotade havssköldpaddsarter. Den ena arten som är kandidat är en av de mest utrotningshotade arterna av havssköldpaddor i världen.

Solangi sa till The Sun Herald i Biloxi att den exakta art som äggen tillhör kan inte avgöras förrän de kläcks. Hon berättar också att sköldpaddor lägger mellan 60 och 100 ägg i ett bo.

Även om detta är det första boet på fastlandet i Mississippiområdet sedan 2018 så har det enligt tjänstemän förekommit inofficiella rapporter om bon på obebodda barriäröar.

– Efter alla miljökatastrofer vi har haft är detta ett gott tecken. När (sköldpaddspopulationerna) har gått ner betyder det att ekosystemet som stödjer dem har svårt. När djur börjar reproducera sig betyder det att saker och ting har börjat bli bättre, säger Solangi.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.