Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐱 NĂ€ste med Ă€gg frĂ„n utrotningshotad havssköldpadda pĂ„ Mississippi Beach

🐱 NĂ€ste med Ă€gg frĂ„n utrotningshotad havssköldpadda pĂ„ Mississippi Beach

Ett nĂ€ste med Ă€gg frĂ„n havsköldpadda har upptĂ€ckts pĂ„ Mississippi Beach, kanske det första sedan 2018. Äggen som hittas i boet tillhör med största sannolikhet en av tvĂ„ mycket sĂ€llsynta arter.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

PÄ Mississippi Beach har det första havssköldpaddsboet upptÀckts sedan 2018. En arbetsgrupp höll pÄ att stÀda upp stranden nÀr de hittade vad som sÄg ut att vara sköldpaddsspÄr. Efter att ha skyddat omrÄdet ringde de institutionen för marina dÀggdjursstudier i Gulfport. Teamet frÄn institutet följde spÄren tillbaka till en hÀckningsplats och spÀrrade av omrÄdet.

Moby Solangi, chef för de marina studierna, tror att Àggen i boet tillhör en av tvÄ hotade havssköldpaddsarter. Den ena arten som Àr kandidat Àr en av de mest utrotningshotade arterna av havssköldpaddor i vÀrlden.

Solangi sa till The Sun Herald i Biloxi att den exakta art som Àggen tillhör kan inte avgöras förrÀn de klÀcks. Hon berÀttar ocksÄ att sköldpaddor lÀgger mellan 60 och 100 Àgg i ett bo.

Även om detta Ă€r det första boet pĂ„ fastlandet i MississippiomrĂ„det sedan 2018 sĂ„ har det enligt tjĂ€nstemĂ€n förekommit inofficiella rapporter om bon pĂ„ obebodda barriĂ€röar.

– Efter alla miljökatastrofer vi har haft Ă€r detta ett gott tecken. NĂ€r (sköldpaddspopulationerna) har gĂ„tt ner betyder det att ekosystemet som stödjer dem har svĂ„rt. NĂ€r djur börjar reproducera sig betyder det att saker och ting har börjat bli bĂ€ttre, sĂ€ger Solangi.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.