Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📉 Extrem fattigdom borta Ă„r 2050, enligt ny studie

📉 Extrem fattigdom borta Ă„r 2050, enligt ny studie

Fortsatt ekonomisk tillvÀxt kommer se till att nÀstan ingen lÀmnas i den mest desperata fattigdom, sÀger Charles Kenny, en av studiens författare.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Enligt en ny ekonomisk prognos kan avskaffandet av extrem fattigdom uppnÄs Är 2050, drivet av ekonomisk tillvÀxt i lÄginkomstlÀnder.

Trots att Covid-pandemin tillfÀlligt vÀnde den positiva utvecklingen för extrem fattigdom, sÄ kan skadorna ha en begrÀnsad inverkan pÄ den övergripande kurvan av ekonomisk tillvÀxt, enligt en rapport frÄn Center for Global Development (CGD).

Ingen i den mest desperata fattigdomen

"Fortsatt ekonomisk tillvÀxt kommer se till att nÀstan ingen lÀmnas i den mest desperata fattigdom," sÀger Charles Kenny, senior fellow pÄ CGD och en av rapportens författare.

Charles Kenny sÀger till the Guardian att ojÀmlikheten sannolikt kommer att kvarstÄ och fattigdomen kommer fortfarande att existera, men högre tillvÀxt borde innebÀra att de flesta mÀnniskor fÄr stabila anstÀllningar och inkomster, istÀllet för att förlita sig pÄ osÀker informell arbetskraft eller sjÀlvhushÄll.

År 2050 kommer inget land att rĂ€knas som lĂ„ginkomstland, vilket för nĂ€rvarande definieras som ett GNI per capita pĂ„ 1 085 dollar (11 300 kronor) eller mindre.

Över tvĂ„ tredjedelar av vĂ€rlden skulle Ă„r 2050 kunna leva pĂ„ mer Ă€n tio dollar om dagen, jĂ€mfört med cirka 42 procent idag.

I studien har de anvÀnt historisk data om inkomst, demografiska förÀndringar, utbildning och temperatur för att prognostisera framtiden för vÀrldsekonomin.

Extrem fattigdom har minskat kraftigt i vÀrlden de senaste Ärtiondena.

Nyhetstips: Tomas Wahlgren


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.