Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌊 30% av Barbados hav ska skyddas under "Blue Bond"-finansiering

🌊 30% av Barbados hav ska skyddas under "Blue Bond"-finansiering

Önationen Barbados kommer att fĂ„ 50 miljoner dollar i finansiering för att bevara hela sitt marina ekosystem, detta som en del av ett finansieringsavtal för att ge tillbaka till naturen.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Vid förra Ärets COP (Conference of the Parties) Ätog sig Barbados att skydda 30% av landets territorialvatten, men det saknades pengar för att göra detta. The Nature Conservancy meddelade att organisationen kommer att arbeta med partners för att kunna köpa en del av Barbados statsskuld och genom finansiell omstrukturering öronmÀrka pengarna till att skydda vattnet.

Detta program kallas The Nature Conservancy's Blue Bonds for Ocean Conservation och, enligt Good News Network, söker programmet nationer med mycket skulder, lÄga skatteintÀkter och viktiga territorialvatten. Sedan rekryteras finansiÀrer för att köpa en del av skulden och förhandla villkor med förmÄnligare rÀntor. Naturligtvis mÄste det vara överenskommet att nationen i frÄga spenderar besparingarna pÄ skydd av havet och de marina ekosystemen.

Tack vare Nature Conservancy Blue Bond-finansiering har önationen Seychellerna idag etablerat skydd över marina miljöer i ett omrÄde som Àr dubbelt sÄ stort som Storbritannien (158 000 kvadratkilometer). Programmet hjÀlpte ocksÄ Belize att nÄ sitt mÄl att skydda 30% av landets territorialvatten, vilket inkluderar Belize Barrier Reef.

"Vi tror att innovativa skuldtransaktioner i kombination med vetenskap och marin planering, som vĂ„r strategi för Blue Bonds for Ocean Conservation, kan uppnĂ„ skydd och förbĂ€ttrad förvaltning av mer Ă€n 4 miljoner kvadratkilometer av planetens hav – en ökning med 15 % av den nuvarande mĂ€ngden globalt marint skydd”, sĂ€ger Jennifer Morris, vd för The Nature Conservancy i ett uttalande.

MÄnga smÄ lÀnder kontrollerar en stor del av vÀrldens territorialvatten, som till exempel Barbados, vars marina landskap Àr 430 gÄnger sÄ stort som dess terrestra landskap. Ofta har dessa smÄ nationer inte rÄd att genomföra bevarandeÄtgÀrder pÄ en ekosystemskala, vilket Àr den typ av insats som behövs för att skydda havet biologisk mÄngfald.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.