Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Tips från Warp News: Tesla bortom hypen, medborgarlön & vad kommer efter smartphonen?

💡 Tips från Warp News: Tesla bortom hypen, medborgarlön & vad kommer efter smartphonen?

Utopia för realister, vad kommer efter smartphonen, Tesla bortom hypen, ladda upp ditt sinne Cyberpunk 2077-style & något helt annat.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

📚 Bok

Jag har varit skeptisk till basinkomst och är fortfarande inte övertygad om att det är en bra idé. Men den här boken öppnade mina ögon för tankarna bakom.

Idén kommer från ett djupt förtroende för mänskligheten, att människor kommer att göra något bra av den frihet som kommer med att få pengar "gratis."

Jag köper inte anledningen till att många säger att detta måste göras "på grund av att maskinerna tar våra jobb." Det har varit så sedan den industriella revolutionen, och vi skapar nya, bättre betalande och mer kvalificerade jobb istället.

Om det skulle genomföras - och jag vill fortfarande se ett konkret förslag på hur - borde det inte vara av rädsla för maskiner utan av förtroende för oss människor.

📰 Artikel

Så länge de flesta kommer ihåg har teknikindustrin fått ett nytt centrum ungefär vart femton år. ...
Nu har multitouch-smartphones funnits i snart 15 år och S-kurvan planar ut. Alla de uppenbara grejerna har byggts, Apple och Google vann, och den nya iPhonen är inte särskilt spännande, eftersom den inte kan vara. Så vi ställer vi frågan "vad är nästa grej?" ...
Vi har tillbringat de senaste decennierna med att se till att alla på jorden har en billig, pålitlig och lättanvänd fickdator med tillgång till ett globalt informationsnätverk. Men hittills, även om över fyra miljarder människor har en av en sådan pryl, har vi bara skrapat på ytan av vad vi kan göra med dem.
Det finns ett gammalt talesätt att bilindustrins första femtio år handlade om att skapa bilföretag och ta reda på hur bilar skulle se ut, och de andra femtio åren handlade om vad som hände när alla hade en bil - det handlade om McDonalds och Walmart, om förorter och omarbetningen av världen runt bilen, på gott och naturligtvis ont.
Innovationen i bilar blev allt runt bilen. Man kan tänka sig samma sak idag om smartphones - nu kommer innovationen från allt annat som händer runt dem.

👉 What comes after smartphones?

📺 Video

🗄️ Från arkivet

Från februari, men kanske ännu mer aktuell nu.

Har börsen har blivit galen eller finns det substans bakom hypen?

För att värdera Tesla måste man förstå den dramatiska förändring bilbranschen går igenom och hur Tesla leder den förändringen.

🚗 Tesla på vågen - bolagets unika position bortom hypen

🤪 Och nu något helt annat


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.