Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏆 Din idĂ© kan bli nĂ€sta XPRIZE

🏆 Din idĂ© kan bli nĂ€sta XPRIZE

Peter Diamandis XPRIZE bjuder nu in dig att delta och fÄ din idé omvandlad till ett global tÀvling.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Din chans att göra skillnad

XPRIZE vill förverkliga din vÀrldsförÀndrande idé.

Call for Future-Positive Ideas Àr din möjlighet att dela din idé för en potentiell XPRIZE-tÀvling inom ett av fem omrÄden: biologisk mÄngfald och bevarande, klimat och energi, hÀlsa, lÀrande och samhÀlle eller rymd och utforskning.

FrÄn idé till konkret tÀvlingsdesign

Om din idé uppfyller kriterierna för en XPRIZE-tÀvling kan den anvÀndas som grund för en mer detaljerad tÀvlingsdesign. Deltagare kan Àven bli inbjudna att delta i XPRIZE:s möte i höst.

VÀrlden behöver galna idéer

Lösningar kan komma frÄn vem som helst, var som helst pÄ planeten. Ingenjörer, forskare, entreprenörer, innovatörer, medborgarforskare och gymnasieelever har omfamnat tÀvlingsandan och vunnit miljontals dollar i prispengar.

Fem omrÄden

Biologisk mÄngfald och bevarande

En vision för framtid dÀr mÀnskligheten arbetar tillsammans för en hÄllbar vÀrld för allt liv pÄ jorden. Samarbete mellan ursprungsbefolkningar, lokala samhÀllen, regeringar, icke-statliga organisationer och den privata sektorn skapar teknikbaserade ramverk för att skydda biodiversitet och dess interaktioner. Genom rÀttvis och hÄllbar förvaltning av land och vatten, och innovativ teknik för bevarande, kan hotade arter och ekosystem ÄterhÀmta sig och trivas.

Klimat och energi

En framtid dÀr ren och hÄllbar energi Àr tillgÀnglig för alla till överkomliga priser, vilket förbÀttrar mÀnsklig vÀlfÀrd och klimatrÀttvisa. XPRIZE arbetar med innovatörer för att hitta positiva lösningar pÄ energi- och klimatutmaningar och pÄskynda skapandet av genombrott. MÄlet Àr en framtid med stabil klimat och hÄllbar energi.

HĂ€lsa

En framtid dÀr alla har tillgÄng till högkvalitativ, personlig och precisionssjukvÄrd, dÀr vÄr fysiska miljö stödjer vÄrt vÀlbefinnande och sociala system lyfter upp hela samhÀllens hÀlsa. DÀr alla kan leva ett lÄngt, produktivt och meningsfullt liv, oavsett varifrÄn de kommer. Detta uppnÄs genom en demokratiserad, sammanlÀnkad och globalt samarbetande vÄrdkedja som stödjer livskvalitet, hÀlsa och mental hÀlsa för alla. Förebyggande och proaktiv vÄrd prioriteras före reaktiv sjukvÄrd, och nya system optimeras för att förutsÀga, upptÀcka och förebygga sjukdom i ett tidigt stadium, vilket minskar behovet av sena behandlingar.

LÀrande och samhÀlle

År 2045 har alla mĂ€nniskor, oavsett bakgrund, tillgĂ„ng till anpassad utbildning och kunskap demonetiserad och integrerad i samhĂ€llet. Internet ger universell tillgĂ„ng till lĂ€rande som Ă€r mer virtuellt, immersivt, spelifierat och hands-on. Decentraliserade strukturer, teknologi, innovation och AI-medierade insikter driver likvĂ€rdigt mĂ€nskligt framsteg.

Rymd och utforskning

År 2045 söker mĂ€nniskan ut i rymden för att inte bara utforska och förstĂ„, utan ocksĂ„ lĂ€ra sig skydda och reparera jordens biosfĂ€r. Teknologiska framsteg har minskat kostnaderna och ökat sĂ€kerheten vid resor utanför lĂ„g jordbana, och möjliggör sökandet efter alternativ för mĂ€nsklighetens överlevnad pĂ„ lĂ„ng sikt. Innovativa företag och teknik bidrar till att utnyttja rymdens energi- och materialresurser för att skydda och reparera jordens biosfĂ€r, med en tillgĂ„ng pĂ„ obegrĂ€nsade resurser och sĂ€krare planetförsvar mot kosmiska hot.

Nyhetstips: Thomas Ahlström


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.