Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 Paris landmĂ€rken blir “grönare”

🌳 Paris landmĂ€rken blir “grönare”

Paris ska bli en grönare stad genom att omge landmÀrken med fantastiska parker och trÀdgÄrdar.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Champs Elysée Boulevard ska omvandlas till en grönare miljö. MÄlet att omvandla boulevarden till en mer ekologisk, önskvÀrd och lockande miljö.

I genomförandet av projektet ska sÄ mÄnga ytor som möjligt omvandlas till grönomrÄden. Antalet parkeringsplatser att halveras, bilvÀgar att omvandlas till gÄngbanor och trÀdrader ska planteras lÀngs med de gamla almarna som redan stÄr dÀr. Almarna kÀmpar för sin överlevnad i den förorenade luften.

Time Magazine skriver att Paris borgmÀstare Anne Hidalgo i sin valkampanj lade stor vikt pÄ mÄlet att minska biltrafiken i huvudstaden. Hidalgo sÀger att hennes vision för Paris Àr en grön stad dÀr alla kan andas frisk luft och njuta av parker och grönomrÄden.

Överallt dĂ€r det Ă€r möjligt - pĂ„ vĂ€gomrĂ„den, torg och lekplatser - ska asfalten tas bort för att ge plats Ă„t naturen. Med trĂ€dplanteringsprogram kommer riktiga “stadsskogar” fungera som lungor för kvarter runtom i staden. Även omrĂ„det runt Eiffeltornet kommer att utvecklas till en extraordinĂ€r park.

De nya grönomrÄdena bidrar till hÄllbar biodiversitet eftersom de har frukttrÀd och vÀxter som Àr inhemska för Frankrike.

Bild: PCA-Stream via Good News Network.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.