Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 Paris landmärken blir “grönare”

🌳 Paris landmärken blir “grönare”

Paris ska bli en grönare stad genom att omge landmärken med fantastiska parker och trädgårdar.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Champs Elysée Boulevard ska omvandlas till en grönare miljö. Målet att omvandla boulevarden till en mer ekologisk, önskvärd och lockande miljö.

I genomförandet av projektet ska så många ytor som möjligt omvandlas till grönområden. Antalet parkeringsplatser att halveras, bilvägar att omvandlas till gångbanor och trädrader ska planteras längs med de gamla almarna som redan står där. Almarna kämpar för sin överlevnad i den förorenade luften.

Time Magazine skriver att Paris borgmästare Anne Hidalgo i sin valkampanj lade stor vikt på målet att minska biltrafiken i huvudstaden. Hidalgo säger att hennes vision för Paris är en grön stad där alla kan andas frisk luft och njuta av parker och grönområden.

Överallt där det är möjligt - på vägområden, torg och lekplatser - ska asfalten tas bort för att ge plats åt naturen. Med trädplanteringsprogram kommer riktiga “stadsskogar” fungera som lungor för kvarter runtom i staden. Även området runt Eiffeltornet kommer att utvecklas till en extraordinär park.

De nya grönområdena bidrar till hållbar biodiversitet eftersom de har fruktträd och växter som är inhemska för Frankrike.

Bild: PCA-Stream via Good News Network.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.