Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♊ Delstaten Victoria i Australien får en digital tvilling

♊ Delstaten Victoria i Australien får en digital tvilling

Delstaten Victoria i Australien bygger en digital tvilling. Tvillingen kommer att vara ett stöd i beslutsfattandet och förse medborgarna med värdefull information i realtid.

Elina Holmgren Tyskling
Elina Holmgren Tyskling

Regeringen i delstaten Victoria i Australien har avsatt 34 miljoner dollar för att skapa en digital tvilling av regionen. Tvillingen kommer att vara en 3D-modell med en fjärde dimension, som är tiden.

Syftet med skapandet av tvillingen är att möjliggöra en mer intelligent stadsplanering, att implementera AI-bedömningar av exempelvis bostadsbyggande och att boosta innovationen i delstaten. Plattformen ska också kunna användas för att övervaka realtidsdata av exempelvis energiproduktionen.

När den digitala tvillingen är på plats kommer den att vara ett viktigt vertyg i deltsatens beslutsfattande vad gäller utvecklingen av regionen, enligt Victorias planeringsminister, Richard Wynne.  

Modellen är under utveckling och skapas via TerraJS, som är en öppen källkod, och datan som används består av både spatial data liksom sensordata. Enligt itnews kommer plattformen att vara tillgänglig i slutet av 2021.

– När denna plattform är färdig kommer realtidsdata att kunna samlas in i en häpnandsväckande takt och absorberas i den digitala tvillingen. Den kommer att vara ett stöd och hjälpa oss fatta välinformerade planeringsbeslut och också dela  
viktig information till samhället, säger Richard Wynne i en artikel på Zdnet.

📝 Få en dos faktabaserad optimism varje vecka.

Bli en del av över 15 000 optimistiska, framtidsinriktade prenumeranter som vill att framtiden kommer snabbare.