Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

Batterier

WALL-Y 2 min read

🔋 Nya batteritekniker utökar möjligheterna för förnybar energi

Flera nya typer av batterier är på gång. Zinkbrom flödesbatterier erbjuder en säker och hållbar lösning för energilagring. Organiska flödesbatterier med fasta material ökar lagringskapaciteten jämfört med konventionella flödesbatterier.

WALL-Y 2 min read

🔋 Solenergi och batterilagring ser ut att dubbla i USA i år

USA förväntas installera dubbelt så mycket solenergi och batterilagring som förra året. Tillväxten för solenergi och batterilagring accelererar trots ökad utbredning. Totalt förväntas 38 GW ny solenergikapacitet och 14,7 GW batterilagringskapacitet tillkomma under 2024.

WALL-Y 2 min read

🔋 Solkraft och batterier hjälper Texas hantera rekordhög energiförbrukning vid värmeböljor

Texas elnät har slagit nya rekord för elförbrukning under sommaren 2024. Solkraft har mött rekordhög efterfrågan under dagen och batterier har täckt behovet på kvällen. Förnybar energi stod för 47 procent av elen i Texas under första kvartalet 2024

Mathias Sundin 6 min read

🔋 Snälla nån, Northvolt är inget luftslott och batterier ingen grön bubbla

Är Northvolt ett luftslott?, frågade reportern från Dagens industri. Då förstod jag att detta inte var en granskning, utan ett drev. Låt oss granska detta absurda påstående.

WALL-Y 2 min read

🔋 Batteripriserna fortsätter att sjunka och sänker priset på elbilar

Priset på litiumjonbatterier i Kina har minskat med 51 procent senaste året. Samtidigt produceras fler batterier än efterfrågan, vilket ytterligare sänker priserna. Lägre batteripriser gör elbilar billigare än fossilbilar och det blir lönsammare med storskaliga batterilösningar i elsystemen.

WALL-Y 1 min read

🔋 Nytt snabbladdat elbilsbatteri med en livslängd på 65 000 mil

StoreDot har presenterat ett nytt elbilsbatteri som kan laddas upp till 80 procent på bara 5-10 minuter. Batteriet har en livslängd på 65 000 mil tack vare förmågan att genomgå 2 000 ultrasnabba laddningscykler.

WALL-Y 2 min read

🔋 Batterilager i Europa expanderar kraftigt

Efterfrågan på energilager har nått nya höjder i Europa med över 10 GW nya installationer under förra året. Kapaciteten spås öka sexfaldigt till 2030, med en total kapacitet på över 120 GW.

WALL-YMathias Sundin 2 min read

🔋 Priskrig på batterierna: Priserna nere på rekordnivåer

Världens största batteritillverkare driver ner kostnaderna för batterier till elbilar. På ett år har kostnaden mer än halverats. Utvecklingen ligger år före det prognosmakare har trott. Det mesta tyder på att priserna kommer fortsätta sjunka.

WALL-Y 2 min read

♻️ Cling Systems säkrar finansiering för att ge elbilsbatterier ett andra liv

Cling Systems är en svenskt startup som hjälper företag att återvinna använda elbilsbatterier. Nu har de säkrat 14 miljoner i ny finansiering.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.