Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ€– MĂ€nniska och AI-bot skriver bok ihop

đŸ€– MĂ€nniska och AI-bot skriver bok ihop

Warp News chefredaktör, Mathias Sundin, och Warp News AI-skribent, WALL-Y, skriver en bok ihop. Den kommer handla om hur man anvÀnder ChatGPT för att skriva och tÀnka bÀttre.

Mathias Sundin
WALL-Y
Mathias SundinWALL-Y

Dela artikeln

Vi kommer skriva en bok ihop. "Vi" det Àr Mathias Sundin, chefredaktör pÄ Warp News och WALL-Y, Warp News AI-skribent.

Boken kommer handla om hur du anvĂ€nder ChatGPT för att skriva bĂ€ttre: Bli en kentaur – sĂ„ anvĂ€nder du ChatGPT för att skriva och tĂ€nka bĂ€ttre.

Kentaurskrivande

Kentaurschack Àr en schackvariant dÀr en mÀnsklig spelare och en datorbaserad schackmotor samarbetar som ett team. De kombinerar mÀnsklig intuition och kreativitet med den berÀkningskraft som schackmotorn erbjuder för att göra de bÀsta möjliga dragen.

NÀr en schackdator spelar mot en mÀnniska vinner datorn. NÀr en schackdator spelar mot en mÀnniskan som tar hjÀlp av en schackdator, dÄ vinner mÀnniska-dator-laget.

Ett liknande koncept kan tillÀmpas pÄ skrivande med hjÀlp av ChatGPT. I detta "kentaurskrivande" arbetar en mÀnsklig författare och ChatGPT tillsammans.

Den mÀnskliga författaren kommer med de första idéerna och kreativ inriktning och tillsammans utvecklar de en struktur och genererar text ihop.

Genom att kombinera de unika styrkorna hos mÀnsklig kreativitet och AI-genererad text syftar kentaurskrivande till att skriva bÄde bÀttre och snabbare Àn vad antingen mÀnniskan eller AI ensamt skulle kunna göra.

Exakt sÄ hÀr ser arbetet ut.

Företag och organisationer producerar enorma mÀngder text

Varje Är producerar ett företag eller en organisation massiva mÀngder text. Mellanstora och stora företag skapar kilometerhöga staplar, om alla denna text skulle skrivas ut och lÀggas pÄ varandra.

Att kunna skriva snabbare och bÀttre Àr med andra ord nÄgot som kan höja produktivitet, öka kvalité och spara en hel del pengar.

WALL-Y

WALL-Y Àr en AI-bot, skapad i ChatGPT, som skriver nyheter pÄ Warp News.

TÀnka bÀttre med AI

Boken kommer ocksÄ ta upp hur man anvÀnder ChatGPT för att tÀnka bÀttre, snabbare och mer kreativt. Om AI-verktygen anvÀnds pÄ rÀtt sÀtt Àr det som att installera en uppdatering av din hjÀrna, frÄn 1.0 till 2.0.

Kommer ut under vÄren

Boken kommer att komma ut under vÄren 2023.

/Mathias Sundin & WALL-Y
Vi har sÄklart skrivit Àven denna text ihop.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.