Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ€– Arge optimisten i DI: Sverige skadas av AI-pessimisterna

đŸ€– Arge optimisten i DI: Sverige skadas av AI-pessimisterna

Generativ AI kommer att vara lika viktig som internet. Ska Sverige dra nytta av det mÄste vi sluta producera vÀrldsledande AI-pessimister och istÀllet hitta och lyfta fram AI-evangelisterna.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Arge optimisten, Mathias Sundin, som Àven Àr ledamot i regeringens AI-kommission skriver i Dagens industri om Sveriges vÀrldsledande AI-pessimister:

Sverige har producerat tvÄ av vÀrldens frÀmsta AI-pessimister, Max Tegmark och Nick Boström. Tillsammans har de troligen skadat AI-utvecklingen mer Àn nÄgon annan duo i vÀrlden, och gjort svenskarna extra rÀdda. Nu mÄste det bli en förÀndring. PÄ 90-talet talades det i vÀrlden om det svenska IT-undret. Vi kan komma dit igen, men dÄ mÄste vi börja producera vÀrldsledande AI-optimister, istÀllet för domedagsprofeter.
Sverige skadas av AI-pessimisterna
DEBATT: Den senaste vÄgen med generativ AI kommer bli lika betydelsefull som internet. Det land som Àr först med att brett anamma den nya tekniken kommer skörda frukterna av det under lÄng tid. Sverige mÄste sluta producera vÀrldsledande domedagsprofeter och istÀllet hitta och lyfta fram AI-evangelisterna, skriver AI-experten Mathias Sundin.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.