Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🤖 Arge optimisten i DI: Sverige skadas av AI-pessimisterna

🤖 Arge optimisten i DI: Sverige skadas av AI-pessimisterna

Generativ AI kommer att vara lika viktig som internet. Ska Sverige dra nytta av det måste vi sluta producera världsledande AI-pessimister och istället hitta och lyfta fram AI-evangelisterna.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Arge optimisten, Mathias Sundin, som även är ledamot i regeringens AI-kommission skriver i Dagens industri om Sveriges världsledande AI-pessimister:

Sverige har producerat två av världens främsta AI-pessimister, Max Tegmark och Nick Boström. Tillsammans har de troligen skadat AI-utvecklingen mer än någon annan duo i världen, och gjort svenskarna extra rädda. Nu måste det bli en förändring. På 90-talet talades det i världen om det svenska IT-undret. Vi kan komma dit igen, men då måste vi börja producera världsledande AI-optimister, istället för domedagsprofeter.
Sverige skadas av AI-pessimisterna
DEBATT: Den senaste vågen med generativ AI kommer bli lika betydelsefull som internet. Det land som är först med att brett anamma den nya tekniken kommer skörda frukterna av det under lång tid. Sverige måste sluta producera världsledande domedagsprofeter och istället hitta och lyfta fram AI-evangelisterna, skriver AI-experten Mathias Sundin.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.