Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 AI-verktyget hjälper städer att veta var de ska plantera fler träd

🌳 AI-verktyget hjälper städer att veta var de ska plantera fler träd

Ett nytt AI-kartverktyg visar var i städer det borde planteras fler träd för att sänka temperaturen i staden.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Träd har många fantastiska egenskaper, från att förse skugga och renare luft i stadsområden till att kyla ner hela vår planet. I många städer saknas dock träd och ofta är träden inte jämnt fördelade mellan stadsdelar. För att hjälpa till att sprida ut träd och andra växter runt om i städer har Google släppt ett nytt AI-kartverktyg som heter Tree Canopy Lab.

Tree Canopy Lab visar städer vart det behöver planteras fler träd med hjälp av AI som snabbt analyserar flygfoton av krontäckningen. Nithya Sowrirajan, en direktör på Google Maps, förklarade för Fast Company hur verktyget fungerar:

– Detekteringsalgoritmen för träd analyserar bilderna från olika vinklar och beräknar den genomsnittliga krontäckningen. Vi har offentliga datamängder där vi tar in värmeindex. Vi har räknat in befolkningstätheten. Och att räkna ihop dem är ungefär som en magisk beräkning av var befolkningen är mest utsatt på grund av gles krontäckning.

Forskning säger att krontäckningen måste vara 40% för att sänka temperaturen. Mer än hälften av Los Angeles befolkning bor i regioner med mindre än 10% krontäckning. Nu har Los Angeles blivit den första staden som använder det nya verktyget och de planerar att plantera 90 000 träd i år.

Lyckligtvis kan Googles nya verktyg hjälpa Los Angeles att identifiera de största områdena med minst antal träd och den högsta risken för förhöjda temperaturer. Därefter kan verktyget hitta mycket mer specifika platser att plantera träden på. I vissa områden, som lägenhetskomplex, finns det inte mycket utrymme att plantera träd och det kan betyda större förändringar. I vissa fall kan en gata behöva göras om för att större träd ska kunna växa där.

Tack vare det här nya verktyget har Los Angeles en plan och en karta med detaljerad information om var det redan finns träd och var i staden fler behöver planteras. Framöver hoppas Google att kunna fortsätta utveckla Tree Canopy Lab tillsammans med Los Angeles och förhoppningsvis göra verktyget tillgängligt för andra städer inom en snar framtid.

Pssst ... Global Forest Watch, ett liknande verktyg som spårar avskogning i avlägsna områden genom att analysera satellitdata utvecklades av samma företag som Tree Canopy Lab.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.