Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Ny Warp-ambassadör: Oskar Söderström

💡 Ny Warp-ambassadör: Oskar Söderström

FramÄtlutande entreprenören, Oskar Söderström, Àr Warp News senaste ambassadör.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Oskar Söderström Àr senaste tillskottet till en exklusiv skara av rÄdgivare, experter och ambassadörer till Warp Institute och Warp News.

DÀr finns bland andra dubbeldoktorn, hjÀrnforskaren, entreprenören och tv-personligheten Mouna Esmaeilzadeh. Finske ingenjören, entreprenören och författaren, Rune WestergÄrd. Företagsledaren och vd:n för ett miljardföretag, Richard Maltsbarger. Framtida astronauten och vd:n för Spaceport Sweden, Karin Nilsdotter. Astronauten Christer Fuglesang. Med flera.

Doktor Mouna nĂ€r hon vann priset som Årets faktabaserade optimist.

Intervju med Oskar Söderström

Oskar Söderstörm Àr en framÄtlutande entreprenör som varit tidig med att förstÄ det senaste nya, som e-handel och blockkedjor. Oskar kommer hjÀlpa oss att vÀxa, bland annat genom att skapa partnerskap med framtidsinriktade, optimistiska företag.

Vad Àr din bakgrund, Oskar?

Jag Àr en 44-Ärig skÄnepÄg som alltid har legat med ryggen mot yttertaket under sena nÀtter och blickat ut mot universum. För nÀstan halva mitt liv sedan, 2002, tog jag gÄsen under armen och flyttade till huvudstaden. Jag möttes av ett Stockholm som fortfarande ÄterhÀmtade sig frÄn sviterna av dotcom-kraschen. Det var i denna fantastiska miljö som jag insÄg att framtiden verkligen tillhör optimisterna.

Min karriÀr har prÀglats av att jag varit tidigt inne i branscher som har haft en lÄg mognadsgrad. Jag började arbeta med internet 2002, e-handel 2008, kryptovalutor och blockkedja 2018.

Det passar mig, för jag Àlskar att förenkla och förfolkliga komplexa teknologier och omsÀtta dem i tjÀnster som nÄr ut brett.

Vad gör du nu?

Just nu sitter jag i ett par styrelser och har investerat i nÄgra bolag inom hÀlsa och tech. Jag driver Àven eget bolag, men kommer inom kort att gÄ in i ett större sammanhang.

Hur ser din framtid ut?

Förutom ett lÄngt liv, sÄ tror jag att jag kommer fylla det med mening. Nu nÀr vÀrlden sitter ihop pÄ ett helt annat sÀtt och kommer göra sÄ Àn mer med kommande teknologier sÄ kan förbÀttrande applikationer spridas globalt över en natt.

Jag ser inte naivt, men vÀldigt ljust pÄ framtiden.

Varför Àr du engagerad i Warp?

Jag köper in i konceptet, och vill anvÀnda mitt skillset till att göra det jag kan för att öka Warps tillvÀxttakt.

Varför Àr det viktigt med faktabaserade optimism?

Under min tid som publicist sÄ insÄg jag ganska snart att dagens nyhetsflöde medvetet eller omedvetet utnyttjar mÀnniskors primala mekanismer, negativa nyheter fÄr en oproportionerligt stor andel av det bombardemang vi idag kallar flöde. Detta för att det Àr de som helt enkelt engagerar mer, men jag skulle pÄstÄ att optimistiska nyheter inspirerar och engagerar, och negativa nyheter skapar reaktioner, kortsiktigt eldslÀckande som leder in i en evolutionÀr ÄtervÀndsgrÀnd.

Jag tror att precis som att vi pÄ individnivÄ (micro) Àr vÄr egen lyckas smed, och dÀr attityd och instÀllning Àr en hörnsten i vÄrt arbete med oss sjÀlva, sÄ Àr vi som mÀnsklighet (macro) ocksÄ i behov optimism.

De yngre Àgre framtiden och de Àldre sitter oerhörda resurser. Om vi kan öka tillförsikten hos bÄde yngre och Àldre, sÄ kan vi forma vÄr globala mÀnskliga kultur till nÄgot som gÄr frÄn att reagera till att agera.

Nu har vi alla chansen att göra det, och jag Àr övertygad att Warp News Àr en del av det arbetet!

KÀnner du nÄgon rik pessimist?

Nej.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.