Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
👽 "Galileo Project" ska söka efter utomjordisk teknik

👽 "Galileo Project" ska söka efter utomjordisk teknik

Avi Loeb, forskaren som tror att ett enormt fartyg skapat av en annan civilisation har passerat jorden, har nu blivit hörsammad och letandet efter utomjordiska civilisationer skalas upp.

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

Vi har tidigare skrivit om forskaren Avi Loeb som tror att ett föremål av främmande ursprung kan ha passerat vår galax. Han är inte ensam om denna teori och en mer organiserad insats påbörjas nu för att leta efter utomjordisk teknik, under namnet Galileo Project.

Initiativet tillkännagavs under en presskonferens den 26 juli. Syftet med projektet är att på ett öppet sätt leta efter bevis för avancerat utomjordiskt liv genom att leta efter deras teknik. Eller så som forskarna bakom initiativet uttryckte det:

"För att ta sökandet efter spår efter utomjordisk teknik från oavsiktliga eller anekdotiska observationer och legender till vedertagen vetenskap bestående av transparent, validerad och systematisk vetenskaplig forskning".

Bland grundarna till initiativet finns Harvard-astrofysikern Avi Loeb, huvudtalare vid Warp Space Summit, och Frank Laukien. Laukien är ordförande, VD och koncernchef för Bruker Corp, ett företag som tillverkar och utvecklar vetenskaplig utrustning.

Galileo syftar till att bearbeta rapporter om främmande artefakter, inklusive UFO -observationer. Eller rättare sagt: Unidentified Aerial Phenomena (UAP). Och däri ligger den största skillnaden mellan Galileo och andra SETI-projekt (Search for Extra-Terrestrial Intelligence). Galileo syftar till att söka efter bevis på främmande teknik, antingen på jorden eller i rymden.

Detta kommer att göras på tre huvudsakliga sätt: genom att få högupplösta bilder av UAP med hjälp av flera detektorer, via djupgående forskning om 'Oumuamua-liknande interstellära objekt och genom att söka efter potentiella satelliter som kommer från högteknologiska utomjordiska civilisationer.

För att kunna göra detta kommer projektet att använda utrustning speciellt framtagen för ändamålet. Loeb nämner att denna utrustning kommer att omfatta tiotals teleskopsystem runt om i världen. Varje system kommer att bestå av två 10-tums teleskop parade med kameror som är anslutna till ett datasystem som kommer att kunna filtrera datan.

Vid tillkännagivandet hade projektet fått 1,7 miljoner dollar i privat finansiering. Projektet utlovar att göra sina resultat offentligt tillgängliga samt att framställa och publicera "peer-reviewed" artiklar.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.