Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛰️ Nu kan du beställa Elon Musks Starlink i Sverige

🛰️ Nu kan du beställa Elon Musks Starlink i Sverige

Starlink är Elon Musks rymdinternet som kommer göra snabbt internet tillgängligt över hela planeten. Nu börjar det rullas ut och går att beställa även i Sverige.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

SpaceX är i full fart med att skjuta upp tusentals satelliter som kommer täcka hela planeten med snabbt internet. Projektet heter Starlink och är i beta i vissa delar av världen. Nu går Starlink att beställa överallt, och beräknas bli tillgängligt i Sverige 2022.

Det kostar $99 dollar (cirka 900 kronor) i handpenning och kommer sedan kosta några hundra dollar till vid leverans.

Enligt Elon Musks SpaceX kommer Starlink att rullas ut i världen med början i år. Du kan själv kolla på Starlinks hemsida när det beräknas vara tillgängligt där du bor.

Vi har tidigare i år skrivit och förklarat mer om Starlink och det betatest som nu pågår:

"SpaceX har indikerat att hastigheterna inte kommer uppnå maximala förmågan under betaprogrammet. Trots detta uppger användare att det är oerhört nöjda och att de har en nedladdningshastighet på över 160 megabits per sekund..."

Eftersom antennen inte är större en pizzakartong och det är lätt att koppla upp mot satelliterna, kan du enkelt ta med dig snabbt internet över hela världen. Tänk vilka möjligheter det öppnar.

Warp News Rich Spuller bor i North Carolina, USA, och har använt sig av Starlink ett bra tag nu.

I videoklippen nedan får du lära dig mycket mer om hur systemet fungerar rent praktiskt, han går igenom steg för steg hur han installerar det hemma och ger tips på hur du kan få bästa möjliga prestanda med Starlink.

I den här videon får du se när Rich öppnar sin Starlink för första gången, installerar systemet och testar internethastigheten.

I den här videon får du en bra introduktion till Starlink.

Här kan du se vad Rich har lärt sig efter två veckor med Starlink. Bland annat hur du placerar utrustningen bättre, använder appen på ett smartare sätt och mycket annat.

I den här videon berättar Rich om uppdateringar till Starlink som avslöjades under sommaren 2021. Kolla in det här avsnittet om du vill veta mer om "space lasers", hur du kopplar upp dig mot den bästa satelliten, hanterar höga temperaturer och uppgraderingar i Starlink-appen.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.