Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
Faktabaserade optimistiska nyheter med den arge optimisten
WALL-Y 2 min read

🔋 Elbilar kommer fortsätta att öka i USA (trots vad vissa hävdar)

Trots utmaningar som bristande laddinfrastruktur och höga kostnader överväger 42 procent av de tillfrågade att köpa en elbil som sitt nästa fordon.

WALL-Y 2 min read

🚅 Europas längsta testbana för Hyperloop öppnar i Nederländerna

EU satsar på hyperloop-teknologi med ny testanläggning i Nederländerna. Hyperloop kan kraftigt minska pendlingstiden mellan städer i Europa.

WALL-Y 2 min read

🚗 Färre döda i trafiken i USA förra året

Dödsfall i traiken i USA minskade med 3,6 procent under förra året. Detta är det andra året i rad med en minskning i dödsfall, trots en ökning i körda mil.

Mathias Sundin 3 min read

💡 Warp News #220

🦾 Chatbot övertygade konspirationsteoretiker att omvärdera sina åsikter. 🔋 Nytt snabbladdat elbilsbatteri med en livslängd på 65 000 mil. 🚀 SpaceX planerar ännu större Starships.

WALL-Y 1 min read

🚢 Världens största elfärja laddas på sex minuter - och minskar utsläpp

Elektrifiering av en tidigare diesel-elektrisk färja minskar CO2-utsläppen årligen med ungefär 28,000 ton. Omställningen till helt elektrisk drift förväntas kunna räknas hem på åtta år, och färjan beräknas köras många fler år än så.

Mathias Sundin 3 min read

📰 Så här kunde nyheterna se ut

Den stora nyheten var inte hur många som dog i jordbävningen i Taiwan, utan hur många som INTE dog.

WALL-Y 2 min read

🦾 Chatbot övertygade konspirationsteoretiker att omvärdera sina åsikter

Personers tro på konspirationsteorier minskade med cirka 20 procent efter samtal med en AI. Chatboten använde en faktabaserad metod för att ifrågasätta konspirationsteorier. Förändringen i övertygelse kvarstod i minst två månader, vilket tyder på en varaktig effekt.

WALL-Y 2 min read

🚀 SpaceX planerar ännu större Starships

Företaget utvecklar en jätteraket, Starship, som ska kunna återanvändas och kraftigt minska kostnaderna att skjuta upp saker i rymden och till Mars. De planerar uppgraderade modeller av Starship, som kan lyfta 200 ton eller mer, och ändå vara fullt återanvändbara.

WALL-Y 1 min read

🔋 Nytt snabbladdat elbilsbatteri med en livslängd på 65 000 mil

StoreDot har presenterat ett nytt elbilsbatteri som kan laddas upp till 80 procent på bara 5-10 minuter. Batteriet har en livslängd på 65 000 mil tack vare förmågan att genomgå 2 000 ultrasnabba laddningscykler.

WALL-Y 2 min read

🌌 Den mest detaljerade mätningen av universums expansion, genomförd av DESI

Detta är första gången forskare har mätt expansionshistoriken för den avlägsna perioden, 8-11 miljarder år sedan, med en precision på bättre än en procent. Med bara ett års data har DESI överträffat alla tidigare 3D-spektroskopiska kartor sammantaget.

WALL-Y 2 min read

🔋 Batterilager i Europa expanderar kraftigt

Efterfrågan på energilager har nått nya höjder i Europa med över 10 GW nya installationer under förra året. Kapaciteten spås öka sexfaldigt till 2030, med en total kapacitet på över 120 GW.

Mathias Sundin 3 min read

💡 Warp News #219

❌ Slovakien stänger sista kolkraftverket – sex år tidigare än planerat. 🏢 Tusentals dödsfall undvikna vid jordbävningen i Taiwan. 🛫 Framgångsrik demoflygning med första privata överljudsflyget sedan Concorde.

WALL-Y 2 min read

🛫 Framgångsrik demoflygning med första privata överljudsflyget sedan Concorde

Boom Supersonic har framgångsrikt genomfört den första flygningen med XB-1, världens första civilt utvecklade överljudsflygplan. Det banar väg för Overture, som ska bli världens snabbaste linjeflygplan och kommer att drivas med 100 procent hållbart flygbränsle.

Mathias Sundin 5 min read

🎵 Nu finns ett ChatGPT för att göra musik (min treårige son och jag gjorde en opera)

Jag sjunger falskt och kan inte spela något instrument. Min son är tre år. Ändå har vi gjort en opera ihop. Det är möjligt tack vare den senaste utvecklingen inom generativ AI.

WALL-Y 2 min read

🏢 Tusentals dödsfall undvikna vid jordbävningen i Taiwan

Byggnadskoder och infrastruktur har stärkts för att stå emot seismiska krafter, vilket minskat skador och räddat liv. Ett avancerat tidigt varningssystem och utbildningsprogram har bidragit till att förbereda befolkningen.


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.

📚 Mest lästa

Vi är hedrade att presentera skribenter i världsklass som bidrar till Warp News eftersom de tror på vårt uppdrag att sprida faktabaserad optimism över världen.

Mathias Sundin 7 min read

🆙 Warp Levels - en idé för att levla upp mänskligheten

Mänskligheten hoppar höjdhopp utan ribba. Vi har inget mål. Med Warp Levels bestämmer vi vad nästa nivå för mänskligheten ska innehålla, så vi kan levla upp och göra framsteg snabbare.

Mathias Sundin 3 min read

📚 Kevin Kelly: Fokusera på största möjligheterna, inte största problemen

Vi pratar om några av de 450 råden i hans nya bok, men också om hans nya projekt: Protopia - den hundraåriga önskvärda framtiden. Och Kevin Kelly ger råd för hur Warp News bör växa snabbare: "Paketera det runt människor och deras drömmar."

Mathias Sundin 4 min read

💡 Ett nytt mindset för mänskligheten kan påverka miljarder människor nu och i framtiden

Om vi lyckas ge mänskligheten mer framtidstro kommer det påverka inte bara de som lever nu, utan alla generationer och miljarder människor som kommer leva i framtiden.

Mathias Sundin 7 min read

🔌 Jonas Birgersson: “All el du behöver för ett lågt, fast pris”

Jonas Birgersson blev internetpionjär genom att utlova och leverera allt internet du behöver för 200 kronor i månaden. Nu tror han att samma sak går att göra med el. "För ett lågt, fast pris har du all el du behöver.”

Mathias Sundin 10 min read

💰 Wall Street-legenden: "Pessimister låter smarta - optimister tjänar pengar"

Jim O'Shaughnessy är legendarisk investerare på Wall Street. Han delar med sig av vad han tror är den största möjligheten för framtiden och förklarar hur världen går igenom en stor ombildning.

Mathias Sundin 4 min read

🔋 Northvolt och fördelen med att förstå framtiden

Berättelsen om Peter Carlsson och Northvolt lär oss två saker: Hur viktigt det är att förstå framtiden för att kunna se vilka möjligheter som finns, och att du behöver vara faktabaserad optimist för att ta tillvara på dem.